Ablakok passzívházakhoz

A passzívház fogalma a ház hőszigetelési tulajdonságait érinti, ezzel együtt az ablakokét is. A passzívház szabványainak megfelelő ablakok különösen jó hőszigetelők. Az ablak Uw hőátadási tényezője meg kell feleljen az EnEV 2009 európai szabványnak, azaz értéke 0,8 W/m2K vagy ennél alacsonyabb lehet. Az ilyen ablakok beszerzéséhez támogatás igényelhető a megfelelő támogatási programokon keresztül.

A passzívházakhoz megfelelő ablakokat máshol is felhasználhatjuk, felújításnál vagy új építésnél. A passzívház szabványainak megfelelő ablakok jelentős mértékben csökkentik a fűtési költségeket, és növelik az otthon kényelmét.

A passzívházakhoz készült ablakok konkrét előnyei

  • Valódi kényelem – az ablakon nincs páralecsapódás.
  • Az ablak közelében nem keletkezik különböző hőmérsékleti zónák által keltett „huzat”.
  • A passzívházak ablakainak belső felületi hőmérséklete még télen sem alacsonyabb 17 °C-nál.
  • A rendkívül jó hőszigetelési tulajdonságoknak köszönhetően már nem szükséges a fűtőtestet az ablak alá helyezni, így nagyobb szabadságot élvezhet otthona tervezésekor és berendezésekor.
  • A nem sokkal magasabb ár kiváló energiatakarékosság formájában nagyon gyorsan megtérül. Erről online Deceuninck megtakarításkalkulátorunkkal is meggyőződhet.

Passzívház szabványnak megfelelő ablaktechnológia

A kiváló hőszigetelési tulajdonságok mindenekelőtt a profil kiváló minősége és a tripla üvegezés kombinációjának köszönhetők. Az ablak Uw hőátadási együtthatójának értéke az Uf (tok), Ug (üvegezés) értéktől és az üvegperemek összekötésére használt távtartó toktól is függ. A hőátadási együttható kiszámításával kapcsolatos részletes információkat itt találja.

A passzívházakra vonatkozó szabványnak megfelelő ablakok ráadásul a nap sugarait is nagymértékben átengedik, így télen a ház kifűtéséhez a napsugárzásból származó hő is hasznosul.

Az Deceuninck Eforte ablakprofiljai teljesítik a passzívház ablakaira vonatkozó követelményeket, így rendkívül kedvező áron érheti el az Eforte passzív ablakprofilokkal az egyedülálló Uf (tok) értéket. Az Eforte rendszer valamennyi szerkezeti és dizájnkövetelménynek megfelel, így azzal valóra válthatja az ideális otthonról szőtt álmait.