A műanyag ablakok esetenként történelmi épületek rekonstrukciójára irányuló programokat is megmenthetnek

Amikor a hagyományos üveggyártás és a csodálatos természet kerül szóba, mindenkinek a Libereci kerület jut eszébe. Ehhez még hozzáadjuk a sok éves sörfőző hagyományt. A Rohozeci Sörgyár története 1826-ig nyúlik vissza. Alapítását követően a sörgyár eleinte kézről kézre járt az alapító leszármazottai között, később több alkalommal eladták. A sörgyár az 1948-as államosítást is túlélte, ma azonban rekonstrukció nélkül már nem működhetne tovább. Tulajdonosai a sörgyár épületeinek teljes körű felújítása mellett döntöttek, az eredeti arculat megőrzésével. in4.jpg

A homlokzat tagolását és színét, ahogyan az épületek – a főző, a palackozó és a pince – falain található eredeti feliratokat is mind a korabeli fényképeken dokumentált formában őrizték meg. Ahhoz viszont, hogy az eredeti fa- és fémablakok tökéletes másolatául 140 új ablakot gyártassanak le, már szűk volt a rekonstrukció költségvetése.

Büszkék vagyunk, hogy elsősorban a dió és antracit színű dekoroknak köszönhetően – amelyek hűen utánozzák az eredeti ablakkereteket – a rekonstrukcióhoz egyik minősített partnerünk, az Okna Tanvald által gyártott és szállított Deceuninck Arkade ablakokat választották. Az eredeti anyagból készült ablakokat a mi profiljainkkal készült műanyag ablakok helyettesítették, így vált lehetségessé, hogy a rekonstrukció egyáltalán megvalósuljon.

A sörgyár rekonstrukciójáról bővebben itt olvashat: idnes.cz.

in5.jpg in6.jpg in7.jpg