A belsőépítész fekete-fehér házát Eforte profilokkal készült hatalmas ablakok teszik világossá

Amikor egy belsőépítész-lakberendező személyre szabott házat építtet, tökéletes dizájnra számíthatunk. Nincsenek kompromisszumok, az otthon hétköznapi kényelmét körültekintő tervezés és az alkalmazott technológiák rendkívül alapos kiválasztása garantálja. Pontosan ez érvényes Lucie Schäffnerová belsőépítész-tervező házára. Örülünk, hogy a nem szabványos ablaküvegezésnél az Deceuninck Eforte profilokra esett a választása.

in-(1).jpg

Lakás, munkahely és bemutatóterem egyben

A belsőépítész tulajdonos több ok miatt választotta ezt a kombinációt új otthonához. A brnói előváros nyugodt környezetében álló ház talán kissé kiemelkedik a környező klasszikus épületek közül, talán azt is gondolhatnánk, hogy unalmasnak és személytelennek hat. Egészen addig, amíg meg nem tudjuk, mi vár odabenn.

A meglepő érzés, hogy közvetlenül egy fekete-fehér filmbe csüppentünk, minden oldalról körbevesz. A szigorú monokróm belső teret szándékosan tervezték így, és nemcsak a kifejező elemekről ad egyértelműen áttekinthető képet, amelyeket a tulajdonos ügyfeleinek ajánl, hanem – elsősorban a szokatlanul nagy méretű ablakoknak köszönhetően – éles kontrasztot alkot a kültér színes világával. Pontosan a 3,5 × 2,4 vagy 4,5 × 1,3 m méretű ablakok biztosítják a beltér számára a szükséges színeket, világosságot és életet.

Az Deceuninck Eforte profilokkal készült ablakok egyedi méretei

A rendkívüli méretű üvegtáblák, az üveg-üveg összekapcsolásával kialakított sarokablakok és az eltolható teraszajtók - mind a passzívháznak megfelelő normák szerint - világosságot és légiességet kölcsönöznek az egész épületnek, különösen a beltérnek. A vizuális könnyedség érdekében esetenként keret nélküli kivitelben készült Eforte profilok több száz kilogrammnyi üveget bírnak el, mindenfajta nehézség nélkül.

A sörgyár rekonstrukciójáról bővebben itt olvashat: bydleni.idnes.cz

in2.jpg
in3.jpg