Eforte ablakprofilok: megbízhatóság és takarékosság

Az Eforte profilok kis energiaigényű és passzívházakhoz készült 6 kamrás profilok. A keret 0,95 W/m2K hőátbocsátási tényezőjével és az akár 56 mm vastag üvegezésével kiválóan alkalmas mindenütt, ahol az energiatakarékosság a legfőbb elvárás. Az Eforte profilok az ütköző- és középtömítés mellett extra tömítéssel is rendelkeznek a szárny üveg alatti részén. A 25 mm mély üvegezőhorony gátolja a hőveszteséget, és megelőzi az ablak párásodását.

Az Eforte profilokat 40 színben és dekorral, valamint alumíniumköpennyel is gyártjuk, így a műanyag ablakok az alumíniumablak hatását is kelthetik. Egyedül mi gyártunk szürke magos ablakprofilokat, ablakaink belseje így nem csak unalmas fehér lehet. Forgalmazó keresése a közelben

Paraméterek

 • a hőátbocsátási tényező Uf = 0,95 W/m2K (Mi az Uf?)
 • 6 kamra
 • 84 mm-es beépítési mélység
 • az üvegtől függően akár Rw = 46 dB hangszigetelés
 • 24-56 mm-es üvegvastagság
 • egyenes vagy vízvetős szárnykialakítás
 • Kiváló hőszigetelő tulajdonságok
  • Uf = 0,95 W/m²K 84 mm-nél és szokványos acélmerevítéssel
  • alkalmas az alacsonyenergiás és passzívházakhoz
 • Az üvegezési perem mélysége 25 mm
  • nem képződik páralecsapódás az összekötésekben, kiváló felületi hőmérsékleti értékek
 • Ütköző- és középtömítés
 • Magas tehetetlenségi nyomatékú acélmerevítés
  • nagy stabilitású ablakszerkezet
 • Kiegészítő tömítés a szárnyban is az üveg alatt
 • Széles színválaszték a passzívházakhoz is
 • Különleges színű Titanium Plus fóliák
  • 4 szín alumínium külsővel
 • Ólommentes profilok – CaZn PVC stabilizátorok
További paraméterek megjelenítése

Fémhatású műanyag ablakok

Az Eforte profilokat a 40 szín illetve dekor egyikében gyártjuk, amelyek között fa- és fémutánzatok is megtalálhatók. Az alumíniumburkolat a műanyag ablakot a megszólalásig hasonlóvá teszi az alumíniumablakhoz, ám hőszigetelő tulajdonságaiban és árában mégis meglátszik, hogy műanyag.

A profiljainkból készült ablakok nyitott állapotban is jól mutatnak. Belül lehetnek akár szürkék is, nemcsak fehérek vagy barnák. A szürke mag például kiválóan illik a modern fémutánzathoz.

Az ablak színének kiválasztása
Fémhatású műanyag ablakok

Energiatakarékos megoldás passzívházakhoz

Az Eforte az energiatakarékos házak ablakprofilja. A háromrétegű üveg biztosítja a keret 0,95 W/m2K hőátbocsátási tényezőjét, így az passzívházakban is használható. Az Eforte profillal készített műanyag ablakok 6 kamrás rendszere és extra tömítése kiváló szigetelőtulajdonságot biztosít. A közvetlenül a szárnyban, az üveg alatt található extra tömítés a legérzékenyebb helyen áll a hőveszteség útjába.

A profiljaink felhasználásával készült ablakok szigetelőképessége az idő múlásával sem csökken. A tömítést ugyanis közvetlenül beépítjük a profilba, nem pedig utólag „húzzuk be” valamilyen gépi megoldással. Ennek köszönhetően nem alakul ki mechanikai feszültség, és a tömítés nem zsugorodik össze. Az Eforte profilok 25 mm mély üvegezőhoronnyal rendelkeznek. A szokásosnál 5 mm-rel nagyobb horonymélység gátolja a hőveszteséget és az ablak párásodását.

Mennyit takaríthat meg az Eforte-val?
Energiatakarékos megoldás passzívházakhoz

Környezetbarát gyártás

A gyártáskor a természetre is gondolunk, ezért az ablakprofilokat újrahasznosított PVC-ből készítjük. Az újrahasznosított műanyagból készült profilokat azonos teszteknek vetjük alá, mint az elsődleges anyagot (szűz PVC), ezért a minőségromlás esélye ki van zárva. Büszkék vagyunk rá, hogy az ablakaink gyártásakor teszünk valamit a környezetért.

Forgalmazó keresése a közelben
Környezetbarát gyártás

Referencia /

Családi ház, Brno elővárosa

Építész-tervező: XPK Design (Lucie Schäfferová)
Helyszín: Brno elővárosa
Termék: Eforte ablakprofilok, Eforte terasz tolóajtó
Szín: Kétoldalas szürke dekor

A ház jellegzetessége a szokványosnál jóval nagyobb ablakok (3,5 x 2,4 m ill. 4,5 x 1,3 m) használata. A hatalmas üvegtáblákból keret nélküli üveg-üveg kapcsolódással kialakított sarokablakok, illetve a teraszra vezető tolóajtó az, amik világossá és légiessé varázsolja az egész épületet. Ráadásul az ablakok mindegyike passzívház-kompatibilis. A választott Eforte ablakprofilok minden nehézség nélkül bírnak el több száz kilogrammnyi üveget. A szürke dekor harmonikus egységet alkot a homlokzat és a lemeztető színével.

Referencia /

Családi ház, Brno

Termék: Eforte ablakprofilok
Szín: Fehér
Helyszín: Családi ház, Brno

A múlt század harmincas éveiben épült sorház pár évvel ezelőtt alapos rekonstrukción esett át. Tulajdonosai valóra váltották egy modern házról szőtt álmaikat, miközben a ház külleme tökéletesen belesimul a környező épületek stílusvilágába. Az épület remek belső megvilágítottságát számos ablakának köszönheti. Mivel meglehetősen zajos helyen áll, a legjobb hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkező nyílászárókat kellett használni a felújításkor.

Bár a ház nem passzívházként épült, a választott tripla üvegezésű Eforte ablakprofil hő- és hangszigetelő tulajdonságai megfelelnek azoknak az elvárásoknak is. (Az ablakok hőáteresztési együtthatója mindössze Uw 0,8 W/m2K.)

Referencia /

Lucern, bemutató faépítmény, Levín u Berouna, Csehország

Építész / kivitelező: Lucern
Termék: Eforte ablakprofilok, Eforte emelő-toló teraszajtó, Eforte üvegezett bejárati ajtó
Szín: 3183 Alux DB; 1145 Ír tölgy / fehér; 3145 Ír tölgy / ír tölgy

A passzív faépítmény számára a minőségi ablakok és azok hibamentes beépítése kulcsfontosságú. Az ablakoknak és ajtóknak meg kell felelniük a nyílászárókkal szemben támasztott passzívház követelménynek, azaz a hőátbocsátási tényezőnek (Uw) el kell érnie legalább a 0,8 W/m2.K illetve 0,9 W/m2.K értéket. A hármas üvegezéssel ellátott Deceuninck Eforte ablak- és ajtóprofilok ezt a paramétert gond nélkül teljesítik. Ráadásul nagyobb felületek beüvegezését is lehetővé teszik. A választék színek és mintázatok gazdag palettáját kínálja. A bemutató faépítményen több változat is felhasználásra került.

Deceuninck színrendszer /

Egyedi ablakszínek bármilyen stílushoz

A színes ajtók és ablakok az egész épület architektúráját feldobják, és meghatározzák a homlokzat külalakját is.

Az Deceuninck széles színpalettájáról válogatva a kivitelezési lehetőségek szinte korlátlanok. A színválaszték tökéletesen illeszkedik a modern építészeti trendekhez, ennek köszönhetően teljesen egyedileg tervezhetők az új és a felújítás előtt álló régi épületek. A színezés új, vonzó külsőt kölcsönöz a homlokzatoknak. A színes fóliák használhatók egy vagy mindkét oldalon. A színek sokféleképpen kombinálhatók, az ablakok akár eltérő színt is kaphatnak a külső és belső oldalukon.

A minőségi és rendkívül ellenálló fóliák a legszigorúbb üzemi elvárások mellett az aktuális dizájntrendeknek is megfelelnek, árnyalatukat pedig teljes élettartamuk alatt megőrzik. Ezek a felületkezelések különösen ellenállók a hőmérséklet ingadozásával és az UV sugárzással szemben, ápolásuk pedig rendkívül egyszerű. A színskála az ablakprofilokon túl a tolóajtókhoz és a bejárati ajtókhoz is rendelkezésre áll.

A színváltozatok a különféle építészeti stílusok szerint csoportokba rendeztük, így könnyen kiválasztható az elképzeléseinek megfelelő árnyalat.

Trend Colors

A decens és divatos szürke árnyalatok a nemes gyöngyházas szerkezettel kombinálva kifinomult megjelenést kölcsönöznek az épülettervek kialakításakor.

Architecture Colors*

A Titanium Plus prémium színezés exkluzív alumínium és fém külsője hangsúlyozza a magán- és kereskedelmi épületek modern jellegét.

Classic Colors

Elegáns faerezetű felület különböző színekben; univerzálisan beilleszthető mind a családi házakba, mind a kereskedelmi épületekbe.

Timeless Colors

A tartós színárnyalatokkal kombinált finom faerezet egyediséget kölcsönöz a homlokzatának.

Traditional Colors

A természetes faárnyalatok egyaránt tökéletesen illeszkednek a hagyományos és a modern építészeti stílusokhoz.

Színkonfigurátor

Színkonfigurátorunk segít, hogy mindössze pár kattintással megalkossa az Önnek tetsző homlokzatot. Töltsön fel egy fényképet a házáról, és próbálja ki!

Letöltések

Tippek és tények

Ablakvásárlási tippek

Tudja, mire kell ügyelni az ablak kiválasztásakor, és hogy milyen paraméterekkel rendelkezik egy minőségi nyílászáró? Itt egy remek áttekintés, amely segít a helyes döntésben.

Tippek teraszrendszerek vásárlásához

Hogyan választható ki a megfelelő terasz, milyen gondozást igényel, és miért környezetkímélők a Twinson anyagból készült teraszaink? Ebben a részben választ kaphat ezekre a kérdésekre.